Victorel Lupu: Președintele României s-a grăbit când a contestat la Curtea Constituțională Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019!

Senatorul ieşean consideră că "românii nu trebuie să sufere pentru faptul că se apropie campaniile electorale ale alegerilor europarlamentare și prezidențiale. Important este ca toți cetățenii României trebuie să se simtă în siguranță în țara lor. Românii trebuie să știe că Guvernul României, dar și celelalte instituții ale statului funcționează în sprijinul dezvoltării și modernizării tuturor comunităților lor locale. Miza politică nu trebuie niciodată să primeze în fața demersului administrativ."
De asemenea, Victorel Lupu precizează faptul că Guvernul a fost preocupat până acum să asigure românilor un trai decent şi bunăstare, iar măsurile adoptate sunt susţinute prin ceşterea economică relevată de datele statistice oficiale.
„La mijlocul lunii februarie plenul reunit al Parlamentului a votat cu o largă majoritate proiectul Legii Bugetului de Stat propus de catre Guvernul României. Proiectul de buget a fost construit pentru ca executivul să poată pune în practică, în continuare, măsurile din cadrul Programului de guvernare, asumat de PSD în decembrie 2016, în urma câștigării alegerilor parlamentare. După ce în primul an au fost luate o serie de măsuri de relaxare fiscală, iar în al doilea an s-au majorat salariile și pensiile românilor, acum guvernarea social-democrată propune un buget al investițiilor, atât pentru marile proiecte, cât și pentru comunitățile locale.
Din datele statistice reiese foarte clar faptul că economia României este pe un trend pozitiv, urmare măsurilor din Programul de guvernare. Astfel, în anul 2017 România a înregistrat o creștere economică de 7%, cea mai mare dintre țările membre ale Uniunii Europene (UE), iar în anul 2018, creșterea economică a fost de 4,1%. Pentru acest an, creștere economică luată în calcul la fundamentarea bugetului este de 5,5%.
Construcţia bugetului pentru acest an s-a bazat pe faptul că după aceşti ani de creştere economică neîntreruptă avem un produs intern brut mai mare, un buget mai mare, cu un deficit mai scăzut (sub 3%) şi o datorie publică în scădere. Astfel, sumele destinate investițiilor ajung la 47,19 miliarde de lei, din care 6 miliarde merg direct la infrastructura de transport, reprezentând aproximativ 4,62% în PIB, cu peste 15 miliarde lei mai mult față de anul 2018 și cu 26,8 miliarde de lei mai mult decât în anul 2017."
Şi în ceea ce priveşte proiectele judeţului Iaşi au fost alocate sume importante, mai ales pentru continuarea procedurilor de realizare a documentaţiilor tehnico-economice la Autostrada Iaşi - Tg. Mureş.
„Autostrada Iași – Tg. Mureș, unul dintre proiectele cele mai importante pentru regiunea noastră, primește o finanțare de 37,38 milioane lei credite de angajament și 27,7 milioane lei credite bugetare. Totodată, au fost alocate credite bugetare în valoare de 5 milioane lei și credinte de angajament în valoare de 152 milioane lei pentru construirea șoselei de centură a municipiului Iași. Și varianta ocolitoare a orașului Tg. Frumos primește finanțare pentru începerea procedurilor de realizare a documentațiilor tehnice. Astfel, vor fi alocați 200 milioane lei credite de angajament si 1 milion lei credite bugetare. Pentru modernizarea drumurilor județene, Iașul are o alocare bugetară de aproximativ 10 milioane lei.” a declarat Victorel Lupu.

Comments are closed.