Victorel Lupu, patru pariuri: „Parc industrial, drumuri județene, Centru inter-modal și canalizare în toate comunele”

sursa: 7est.ro

Președintele CJ Iași, care deschide lista PSD la Județ, vorbește de cele patru pariuri ale sale pentru următorul mandat: „Parcul Industrial, drumurile județene modernizate, Centrul inter-modal și apă și canal în toate comunele” . Lupu vede Iașul schimbat în bine: „Cum arăta în urmă cu 10 ani și cum arată acum? Infrastructura și Aeroportul sunt marile plusuri”. Președintele CJ crede că o să ni se pară ciudat că nu s-a îmbogățit din politică: „Nu m-au interesat banii”.

7EST: - Decalajul economic față de vestul țării este principala preocupare strategică a județului Iași. Ce pași concreți veți face pentru a crește vizibilitatea Iașului în plan economic?

Victorel Lupu: - Privim încrezători spre viitor. Dar avem nevoie și de sprijin guvernamental. Cea mai mare necesitate a județului și regiunii noastre este realizarea autostrăzii Moldova-Transilvania. Sper ca autoritățile centrale să nu ignore această nevoie reală a 4,2 milioane de locuitori, câți locuiesc în Moldova.

Totodată, Spitalul Regional de Urgențe trebuie să fie o altă prioritate a decidenților politici. Vom face toate demersurile necesare pentru realizarea acestor obiective.

Sunt bucuros că a fost finalizat proiectul construcției TransAgropolis, parcul Agroindustrial de la Lețcani. Această investiție, singulară în regiunea de Nord-Est, va oferi agricultorilor autohtoni posibilitatea să își depoziteze pe perioada sezonului rece și nu numai produsele agricole. Valoarea totală a proiectului este de 25,8 milioane lei.

Realizarea parcului industrial Iaşi Industrial Park, având partener comuna Leţcani, este un alt element economic important pentru evoluția județului. Va fi amplasat pe o suprafaţă de 17 ha, în localitatea Leţcani. Valoarea estimată a proiectului se ridică la 144 milioane lei (32 miloane de euro). Va avea ca impact crearea de noi locuri de muncă, va crea atractivitatea pentru stabilizarea forţei de muncă, în special în rândul tinerilor. Activitatea economică zonală va beneficia de un impuls, investiţia deschizând posibilităţi şi pentru alte domenii economice conexe activităţii desfăşurate în incinta structurii de afaceri.

citiți articolul integral în 7est.ro

Comments are closed.