Spitalul Regional de Urgenţe Iaşi va fi construit în zona complexului Carrefour Era

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută joi, 17 martie, primarul interimar Mihai Chirica a anunţat că viitorul Spital Regional de Urgenţe Iaşi va fi construit în zona complexului Carrefour Era.

„În urma unei convorbiri telefonice cu domnul ministru Vasile Dîncu, acesta mi-a spus că au fost discuţii cu Comisia Europeană din care a rezultat îngrijorarea că, în zona Iaşului, nu este încă stabilită locaţia necesară construirii Spitalului Regional de Urgenţe. Domnul ministru Dîncu a verificat documentele trimise Ministerului Sănătăţii şi Consiliului Judeţean Iaşi şi a transmis Comisiei Europene că, dimpotrivă, la Iaşi s-a făcut analiza de amplasament, fiind aleasă zona de la Carrefour Era. Înţeleg că toată această ambiguitate a fost cauzată de declaraţiile unui parlamentar de Iaşi, fapt care m-a făcut să trag o concluzie pe care o voi spune ori de câte ori mi se va oferi ocazia. Dacă unii domni din Parlamentul României consideră că orice proiect al Iaşului reprezintă o platformă de dezbatere personală pentru a obţine un avantaj politic imediat sau ulterior, mi se pare o abordare nu numai ipocrită, ci şi iresponsabilă faţă de destinele acestui oraş”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica, președinte al Organizației Municipale Iași și vicepreședinte al PSD.

Miercuri, 16 martie, vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a anunţat într-o conferinţă de presă că prima tranşă din cele 150 de milioane de euro puse la dispoziţia României de Comisia Europeană pentru proiectul care vizează construirea a trei spitale regionale, în judeţele Dolj, Iaşi şi Cluj, ar putea fi cerută de Guvernul de la Bucureşti în această toamnă. „Am discutat cu autorităţile locale. Există aceste amplasamente în zona judeţelor unde sunt acestea în Dolj, Iaşi şi Cluj”, a declarat ministrul Vasile Dîncu.

Comments are closed.