Soluții în vederea securizării comerțului electronic pentru consumatori

Bogdan Petru Cojocaru, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, este preocupat de găsirea unor soluții în vederea securizării comerțului electronic pentru consumatori.
În acest sens Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale implementează proiectul ECOM, prin care va fi elaborat un pachet de politici publice în acest domeniu, dar și propuneri legislative care să reglementeze această activitate desfășurată în spațiul online.
„Comerțul electronic este, în prezent, un domeniu în plină ascensiune la nivel global și european. Tocmai de aceea România are nevoie de un cadru legal adecvat pentru gestionarea eventualelor conflicte între furnizorii de bunuri și servicii și consumatori, fiind o prioritate și asigurarea securității transferurilor de date și a comunicării prin mijloace electronice.
Mai mult, colaborarea și buna comunicare între instituțiile care gestionează comerțul în spațiul online sunt necesare pentru a veni astfel în sprijinul cetățeanului” a declarat ministrul ieșean.

Comments are closed.