Senatorul Victorel Lupu solicită sprijin pentru rezolvarea problemei poluării în marile orașe

Senatorul Victorel Lupu solicită sprijin din partea autorităților centrale pentru rezolvarea problemei poluării în marile orașe din România!
Printr-o declarație politică rostită în Parlamentul României senatorul ieșean trage un semnal de alarmă asupra imposibilității rezolvării problemei poluării doar de către autoritățile locale.
"Aș vrea să nu lăsăm întreaga responsabilitate a calității aerului în seama administrațiilor locale, a primarilor și a consilierilor. Sigur, există multe măsuri care pot și trebuie adoptate la nivel local. Și ele trebuie stabilite în detaliu după ce avem întreg tabloul poluării. Însă sunt și foarte multe care nu-și vor găsi o rezolvare fără sprijinul autorităților centrale" a precizat Victorel Lupu.
De asemenea, senatorul amintește și de o serie de proiecte care ar fi absolut necesare Iașului pentru a reduce nivelul poluării, amintind lipsa unei șosele de centură care să preia traficul greu din municipiu.
"Vă dau și un exemplu concret: din câte cunosc eu, niciunul dintre orașele mari ale Moldovei, fie că vorbim despre Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Iași, Vaslui sau Bacău, nu are o șosea ocolitoare în adevăratul sens al cuvântului. Iar rolul acestor construcții este primordial în creșterea calității aerului: elimină traficul greu din orașe.
Apoi, putem vorbi despre o stimulare și mai clară a achiziției de mașini hibrid sau electrice. Trebuie să avem o politică națională unitară coroborată cu cea de realizare a stațiilor de încărcare. Acestea sunt doar câteva exemple care au reieșit din discuțiile cu specialiștii" a punctat Victorel Lupu.

Senatorul Victorel Lupu solicită sprijin pentru rezolvarea problemei poluării în marile orașe

Comments are closed.