Senatorul Victorel Lupu militează pentru modernizarea școlilor din județul Iași

Senatorul ieșean Victorel Lupu militează în Parlamentul României pentru modernizarea școlilor din județul Iași. Acesta consideră că educația este o prioritate pentru guvernul PSD-ALDE care a demarat prin PNDL o amplă campanie de reducere la minim a numărului școlilor din mediul rural care au grupurile sanitare în curte.
“Prin programul de guvernare, coaliția PSD-ALDE și-a asumat ca pe parcursul acestui mandat, adică până în 2020, să reducă la minim numărul școlilor din mediul rural care au grupurile sanitare în curte. Condițiile decente în școli nu sunt un moft, sunt o necesitate. Și încă una de maximă urgență. De fapt, o parte a acestui proiect se află în plină derulare. Programul Național de Dezvoltare Locală care este acum în implementare ar trebui să rezolve multe dintre aceste situații neplăcute. La nivel național, acest ambițios program își propune să finanțeze lucrările de construcție, de modernizare sau de reabilitare a 2000 de școli ori spații destinate învăâământului la care se adaugă 2.500 de creșe și grădinițe”a punctat Victorel Lupu.
Iașul ocupă locul 3 în clasamentul județelor care au cele mai multe școli cu grupurile sanitare în curte. Mai clar spus, în județul Iași sunt 207 școli care au toaleta într-un alt corp de clădire decât cel în care se află și unitatea de învățământ. Primele locuri ale acestui nedorit top sunt ocupate de alte județe din Moldova: Vaslui, Suceava și Botoșani cu același număr ca și Iașul. La nivel național, statistica oficială prezentată de Ministerul Educației arată că, în această situație, sunt peste 2.400 de unități de învățământ.
„Am ținut să prezint toate aceste cifre ca să știm care este situația de fapt, dar să fim și conștienți de angajamentele pe care ni le-am luat. Este, deopotrivă, responsabilitatea autorităților centrale, dar și a celor județene și locale ca acest plan să fie dus până la capăt. Ne suntem datori nouă, dar și generațiilor care sunt acum în creșe, grădinițe și școli. Viitorul nu are cum să existe fără ei, tinerii români educați” a mai precizat senatorul ieșean.

Comments are closed.