Senatorul ieșean Doru Adrian Pănescu despre Proiectului de hotărâre care vizează combaterea conţinutului ilegal online

Senatorul ieșean Doru Adrian Pănescu a vorbit în Parlamentul României pe marginea Proiectului de hotărâre care vizează combaterea conţinutului ilegal online.

Proiectul a fost dezbătut în urma prezentării de către Comisia pentru afaceri europene a unui raport specializat vizavi de acest subiect.

"Am subliniat, în cadrul luării mele de poziție, că apreciez hotărârea și raportul comisiei. Am arătat, totodată, că există o importantă legătură între acest proiect de hotărâre și domeniul Educației, având în vedere că în prezent internetul este o valoroasă resursă educațională. În această privință, la nivelul UE există chiar o strategie numită: „Un internet mai bun pentru copii”. Totuși, în ciuda uriașelor beneficii pe care internetul le aduce, prin cantitatea de informații pe care o pune la dispoziția utilizatorilor, acesta prezintă și anumite breșe în ceea ce privește conținutul difuzat, în unele cazuri complet nepotrivit" a declarat senatorul ieșean.

Prezenta hotărâre aduce unele clarificări referitoare la așa-numitul „hosting”, respectiv în direcția responsabilizării celor care găzduiesc informații pe internet. De asemenea, hotărârea asigură un echilibru între partea legislativă care reglementează acest fenomen la nivelul Uniunii Europene și cea care funcționează la nivelul fiecărei țări membre în parte.

Comments are closed.