„Școala politică Iași XXI” prinde contur!

Proiectul inițiat de deputatul ieșean Camelia Gavrilă a continuat la acest sfârșit de săptămână cu o vizită de studiu la Camera Deputaților - Parlamentul României. Au participat studenți de la facultățile de Științe politice, Științe ale comunicării, Științe administrative, Jurnalism și Științe juridice.
Tinerii implicați au avut prilejul să cunoască în mod direct activitatea și rolul Parlamentului, instituție reper pentru valorile democratice și unica autoritate legiuitoare a României, precum si alte institutii administrative si culturale din Bucuresti.
Studenții au avut posibilitatea să viziteze cele mai importante zone, săli de ședință, de conferință, muzeul Parlamentului și să fie prezenți, astfel, acolo unde are loc buna parte a procesului legislativ din România.
Vizita a continuat alaturi de coordonatorul proiectului, prof. dr. Camelia Gavrilă, la comisia pe care o prezideaza, si anume Comisia pentru învatamânt, stiință, tineret și sport, unde s-au prezentat aspecte legate de fluxul legislativ, etapele devenirii unei legi, forme de colaborare interinstituțională, mai multe exemple de bune practici și măsuri concrete implementate în procesul educațional.
"Eu le doresc studenților bursieri să aibă respectul pentru muncă, pentru studiu, pentru valorile intelectuale, să nu se piardă în negura problemelor, a dificultăților inerente, și să-și decupeze un traseu de viață curajos, ambițios, pe măsura aspirațiilor și competențelor dobândite în timpul anilor de studiu. Consider că sunt importante competențele profesionale, tenacitatea și inspirația pentru orice proiect de viață și carieră. Toate aceste aspecte, alături de implicarea în viața societății, în experiențe de cunoaștere, în diverse activități precum cele propuse în acest proiect inedit pe care l-am inițiat, îi vor duce spre împlinire și realizări în plan personal si profesional”, a punctat deputatul ieșean.
Proiectul "Școala Politică Iași XXI" a fost lansat de prof. dr. Camelia Gavrilă în toamna acestui an. Interesul studentilor pentru participarea la acest proiect a fost atât de mare, încât, în final, le-au fost puse la dispozitie 8 locuri si nu doar 4, asa cum se comunicase în apelul inițial.

Comments are closed.