S-a votat legea pentru realizarea „Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol”

Plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, a votat astăzi legea pentru realizarea „Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol” aferentă programului de înzestrare esenţial „Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)” pentru dotarea Armatei!
Votul pentru adoptarea legii privind achiziția rachetelor Patriot este dovada angajamentului militar politic față de SUA și o reconfirmare a parteneriatului strategic cu Statele Unite.
În cadrul proiectului de lege se face referire la achiziţionarea, începând cu anul 2017, a şapte sisteme de rachete sol-aer PATRIOT - dintre care patru sisteme destinate înzestrării Statului Major al Forţelor Aeriene şi trei sisteme destinate înzestrării Statului Major al Forţelor Terestre - şi a echipamentelor aferente, în valoare totală de circa 3,9 miliarde USD fără TVA.
Primul sistem, pentru care a fost deja primită scrisoarea de acceptare de la partea americană, este în valoare de 764,78 milioane USD fără TVA şi va fi contractat până la sfârşitul acestui an.

Comments are closed.