România a coordonat delegaţiile statelor membre UE la cea de-a IV-a sesiune a Adunării ONU de Mediu de la Nairobi!

Şeful delegaţiei ţării noastre a fost ieşeanul Ionuţ Cîmpeanu, secretar de stat în Ministerul Mediului, care a coordonat delegaţiile statelor membre ale Uniunii Europene participante la Adunarea ONU de Mediu, în calitate de Preşedinţie la Consiliul Uniunii Europene.

Adunarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) de Mediu a adoptat 23 de rezoluţii şi trei decizii ce abordează probleme globale de mediu, în cadrul celei de-a patra sesiuni a UNEA4, care a avut loc la Nairobi, Kenya.

Ionuţ Cîmpeanu a vorbit despre progresele făcute în urma negocierilor din cadrul Comitetului Deschis al Reprezentanţilor Permanenţi la UNEP şi a subliniat interconexiunile dintre consumul şi producţia durabile, gestionarea resurselor naturale, schimbările climatice, biodiversitatea, apa şi utilizarea terenurilor. De asemenea, oficialul a notat că Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, Acordul de la Paris privind Schimbările Climatice şi obiectivele acordurilor multilaterale de mediu nu pot fi atinse fără un management durabil al resurselor naturale, printr-o mai mare eficienţă a resurselor şi prin trecerea la economia circulară.

“Schimbările pe care trebuie să le facem înseamnă inovaţie şi creativitate. Pentru a atinge Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, trebuie să adoptăm modele de consum şi producţie durabile şi să ne reorientăm către o economie eficientă din punct de vedere al resurselor şi cu emisii reduse de carbon, pentru a decupla creşterea economică de la supra-exploatarea resurselor naturale”, a susţinut secretarul de stat.

https://www.agerpres.ro/economic-intern/2019/03/19/romania-a-coordonat-delegatiile-statelor-membre-ue-la-cea-de-a-iv-a-sesiune-a-adunarii-onu-de-mediu-de-la-nairobi--277001?fbclid=IwAR2-nP0R_c40_x5TfVLW8vvjVH8-2BxdzwDM4QDO3Kpa6WTmhpCccNs_-ZY

Comments are closed.