Reabilitarea spitalului Sfânta Maria a devenit realitate

Cel mai mare proiect cu finanțare Europeană din Regiunea Nord-Est a fost astăzi semnat la Guvernul României în prezența prim-ministrului Mihai Tudose, de către Ministrul Delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica și președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.
Proiectul „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași" a fost depus în vederea finanțării prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.
Valoarea investitiei este de 121.476.128,04 lei cu TVA (aproximativ 27 milioane de euro). Contribuția Consiliului Județean va fi de 33.250.668,77 lei cu TVA (7,2 milioane de euro), reprezentând cheltuielile neeligibile și cofinanțarea de 2% din costurile eligibile ale proiectului.
”Este un moment care cred că va rămâne ca reper pentru viața medicală a Iașului și a Moldovei. Vorbim de o investiție de peste 121 de milioane de lei, numai în reabilitarea unui spital, care are mulți ani, la standarde moderne. La aceasta se va adăuga o a doua etapă și anume dotarea medicală. Nu facem decât să rămânem consecvenți în ceea ce am promis, prioritățile noastre fiind sănătatea, educația și infrastructura. Este un bun început, urmează de acum spitalele regionale dintre care unul este tot la Iași” a spus Premierul Mihai Tudose.

”Aș dori să felicit colegii din Ministerul Fondurilor Europene și autoritățile județene pentru demararea acestui proiect. Județul Iași este unul dintre cele mai bune în ceea ce privește absorbția fondurilor Europene. Doar pentru perioada 2014-2020 vorbim despre proiecte de aproximativ un miliard de euro, ceea ce reprezintă un obiectiv ambițios. Le doresc mult succes, atît domnului președinte al CJ Iași cât și reprezentanților spitalului în implementarea proiectului”, a afirmat la semnarea contractului, Marius Nica, Ministrul Delegat pentru Fonduri Europene

” Probabil, pentru mulți, reabilitarea unui spital poate trece ca un proiect și atât, pentru noi însă, cei care l-am inițiat și care l-am depus cu mari speranțe, acesta a fost la început ca o piatră de încercare, apoi o motivație a lucrului bine făcut, iar acum certitudinea că atunci când toate eforturile concură în aceeași direcție, nimic nu pare imposibil.
Am depus acest proiect la mijlocul lunii iunie și iată că după 4 luni, dorința noastră de a avea un spital complet reabilitat și modernizat devine realitate. Aș vrea să mulțumesc public echipei de la Direcția de Proiecte a Consiliului Județean Iași pentru modul în care a conceput acest proiect și a înțeles să se implice în realizarea lui, chiar dacă unele voci total neavizate susțin contrariul.
Totodată, aș vrea să îmi exprim aprecierea față de factorii de decizie care au hotărât că Iașul merită alocarea acestor fonduri pentru ca Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria să devină o unitate cu un standard ridicat în ceea ce privește condițiile de tratament și confortul pacienților.” a afirmat la semnarea contractului, Maricel Popa, Preledintele Consiliului Județean Iași.

Durata de implementare va fi de 56 de luni
Consiliul Județean Iași a atras prin această investiție 40% din totalul fondurilor alocate la nivelul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est pentru Axa prioritară 3.-Sprijinirea tranziției spre o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritate de investiții 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operatiunea B — clădiri publice.

Reabilitarea spitalului Sfânta Maria a devenit realitate

Reabilitarea spitalului Sfânta Maria a devenit realitate  Reabilitarea spitalului Sfânta Maria a devenit realitate

Comments are closed.