PSD Iași, progresul și stabilitatea comunității

Încă din primele zile de după succesul zdrobitor la alegerile locale din anul 2012, în PSD Iași a existat convingerea că un asemenea scor electoral este deopotrivă meritat, dar și extrem de angajant. În lupta cu regimul Băsescu, încercând să convingem ieșenii de ipocrizia absolută a celor care au tăiat pensiile și salariile pentru a-și putea împărți nestigheriți banii din retrocedări, le promiseserăm românilor, ieșenilor în special, că vom readuce normalitatea și seriozitatea în comunitățile noastre, că oamenii noștri sunt harnici și calificați să facă tot ceea ce au promis în alegeri. Cu alte cuvinte, am cerut ieșenilor să nu voteze contra cuiva ci să ne voteze pe noi, planurile și proiectele noastre, valorile și idealurile noastre social-democrate.

În toate întâlnirile noastre, am insistat că fiecare dintre membrii PSD, cu atât mai mult aceia din administrațiile locale, trebuie să se concentreze asupra acelor acțiuni care pot ameliora viața comunității de o manieră imediată și, desigur, vizibilă. Ne-am ferit de capcana campaniei electorale premature, ne-am ferit de ridicolul de a lipi portretele liderilor noștri pe pereții porților de intrare în județ, ne-am ferit de a contabiliza eminamente electoral fiecare succes al unui proiect al cărui scop era de fapt creșterea confortului, a bunăstării sau a gradului de civilizație din localitățile noastre.

Chiar și în momentele dificile în care procesul decizional era îngreunat de reticența unor funcționari locali, dar mai ales guvernamentali, de a-și asuma răspunderea ducerii mai departe a proiectelor noastre, am încercat să ne păstrăm în parametrii de timp, de calitate și mai ales în cei financiari a tot ceea ce am început. Este greu de crezut că există vreo localitate cu primar PSD în județul Iași, ai cărei locuitori să poată spune că ultimii ani au trecut degeaba, că nu văd nimic nou în jurul lor, că administrațiile locale nu au întreprins nimic pentru îmbunătățirea vieții lor.

Acesta este proiectul PSD și pentru următorul ciclu electoral. Ne dorim în continuare să facem mai mult și să ne lăudăm mai puțin, să promovăm oameni cu dragoste de localitățile lor, dar și de țară, oameni care să fie mândri de locul în care trăiesc, să fie mândri că sunt români. Ne dorim să conducem comunitățile locale ale județului Iași pentru toți oamenii cinstiți și harnici și nu doar pentru cei care pot plăti pentru ceea ce ar trebui să primească gratuit. Omenia și solidaritatea sunt valori fundamentale ale social-democrației, sunt pilonii unei societăți echitabile în care funcționează egalitatea de șanse. Și tocmai fiindcă programul nostru politic se adresează tuturor membrilor localităților noastre și nu doar celor care au făcut și vor să mai facă afaceri, suntem încrezători în ceea ce ne așteaptă în următorii ani.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.