Producătorii de tomate vor beneficia și în acest an de ajutoare de minimis în valoare totală de 180 de milioane de lei!

La sfârșitul anului trecut, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a reușit să onoreze toate obligaţiile pe care le-a avut față de fermieri, iar piața a fost alimentată în extrasezon cu peste 50.000 de tone de roșii.
Suma alocată în acest an pentru susținerea producătorilor agricoli români să cultive tomate în spații protejate se ridică la 180 de milioane de lei, un buget similar cu cel din 2017, anul de debut al acestei program, însă numărul fermierilor doritori să intre în program s-a dublat.
„Avem şi în acest an un buget de 180 de milioane de lei, dar dacă anul trecut erau vreo 4.000 şi ceva de beneficiari care au dus ciclul până la sfârșit, până la această dată cifra este dublă, peste 9.000 de fermieri doritori, de cultivatori de tomate în spații protejate. Deja s-au apucat de treabă, au prins curaj. Sunt oameni tineri, unii s-au lăsat de o altă activitate în care erau pregătiți. Programul l-am început exact cu un an în urmă. Iată că a ajuns să fie vazut și simțit atât de fermieri cât și de consumatori. Evident, și noi am fost serioși în acordarea subvențiilor. Este un alt circuit al documentelor față de cel de la APIA, unul mai lesnicios, care se afla în mâna Direcţiilor Agricole. Este un angrenaj pe care l-am pornit și sper să funcţioneze mai bine în acest an”, a declarat Petre Daea.

Comments are closed.