Olguța Vasilescu: „Legea salarizării este în linie dreaptă; se va aplica de la 1 iulie”

„Legea este în linie dreaptă, iar orizontul de timp este, cum scrie în programul de guvernare, că de la data de 1 iulie ea să se aplice. Se va aplica obligatoriu de la data de 1 iulie. Legea este bună, vor mai fi făcute probabil suficiente amendamente în Parlament și suntem deschiși. Am apucat să mă uit pe amendamentele care au sosit până acum pe adresa pe care am dat-o, a Ministerului Muncii, în majoritatea dintre cazuri nu s-a citit legea pentru că altfel nu aveau cum să facă asemenea greșeli sau să pună astfel de întrebări. Pur și simplu, ei își includ vechimea în salariul de bază, cum era până acum, dar această lege are vechimea în afara salariului de bază, după care se adună și la ele se aplică sporurile”, a spus ministrul la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că urmează să studieze toate amendamentele care au venit pentru acest proiect și să mai aibă întâlniri cu câțiva dintre liderii de sindicat.

Şi senatorul PSD, Victorel Lupu, s-a poziţionat în cadrul unei declaraţii politice în favoarea adoptării Legii salarizării unitare.
„Se discută de foarte mult timp despre oportunitatea sau necesitatea unei legi a salarizării unitare în sistemul public românesc. Cred că am ajuns la momentul în care sunt îndeplinite ambele condiţii. Noua lege a salarizării se vrea a fi un document unitar, într-o abordare integrată, dar cu păstrarea caracterului specific al fiecărei familii ocupaţionale. Trebuie să înţelegem că nicio lege nu va putea să mulţumească pe toată lumea. Întotdeauna vor exista nemulţumiţi şi critici ai unei sau altei iniţiative. Să facem totuşi o incursiune în trecut şi să ne amintim cum s-a procedat până acum. Ştim foarte bine că propunerile veneau doar de la Ministerul Muncii. Acum, această lege este asumata de întregul Guvern. Fiecare minister în parte a avut responsabilitatea negocierilor. Până acum eventualele creşteri salariale erau făcute fără a avea un cadru bugetar clar, bine definit. S-au propus soluţii nerealiste, nefundamentate financiar, individualizate doar pentru anumite segmente de populaţie. Noua lege a salarizării unitare va elimina toate aceste disfunctionalităţi” a declarat Victorel Lupu, senator şi preşedinte executiv al PSD Iaşi.

Comments are closed.