Ministrul Cojocaru: Numărul de specialişti care ies de pe băncile facultăţilor nu este suficient pentru a face faţă cerinţelor actuale din industria IT

Ministrul Comunicaţiilor, Bogdan Cojocaru, a declarat vineri, la Iaşi, că numărul de specialişti care ies de pe băncile facultăţilor nu este suficient pentru a face faţă cerinţelor actuale din industria IT.
Aflat la Iaşi pentru a se întâlni cu reprezentanţii mediului academic, ministrul Comunicaţiilor Bogdan Cojocaru a declarat în urma discuţiilor că deşi în ultimii ani industria IT a crescut considerabil, nu acelaşi lucru se poate spune despre oferta de şcolarizare universitară. Una dintre cauzele acestei situaţii, au susţinut reprezentanţii Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, este lipsa spaţiului în care să se desfăşoare orele de curs.
"Sunt mai multe probleme pe care dumnealor le-au ridicat, ţinând de spaţiu, probleme care ţin de numărul de studenţi pe care facultatea îi are. Am avut discuţii cu cei din industrie (industria IT -n.r), cerinţele sunt foarte mari, iar numărul de specialişti care ies de pe băncile facultăţii nu este suficient. Atunci încercăm să găsim soluţii împreună cu facultăţile, dar în special şi cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei. Am găsit deschidere la Ministerul Educaţiei, care au trimis un reprezentant astfel încât să preia punctual aceste probleme. Cred că Ministerul Comunicaţiilor împreună cu Ministerul Educaţiei, fiind în legătură cu universităţile, putem soluţiona o mare parte din aceste probleme, în special cea legată de spaţiu", a spus ministrul Comunicaţiilor.
În opinia sa, factorul local sau autorităţile locale vor avea o implicare foarte importantă în soluţionarea acestor probleme legate de spaţiu.

Comments are closed.