Ministerul Transporturilor a răspuns vizavi de situația TAROM!

În urma interpelării depuse de Silviu Macovei, deputat PSD Iași, Ministerul Transporturilor a transmis un răspuns oficial menit să clarifice o serie de aspecte cu privire la situația dificilă în care se află compania națională aeriană TAROM.
Conform răspunsului oficial, Ministerul Transporturilor recunoaște o serie de greșeli de management al TAROM și acuză discontinuitatea în management, deși, la un moment dat lucrurile începeau să meargă bine. Mai mult, vizavi de cursele de pe aeroportul Iași, ministerul a identificat faptul că multe curse aveau suficienți pasageri, dar nu au fost fructificate economic (insuficent personal și/sau aeronave pentru a acoperi cererea de pasageri).
Aspectul optimist al acestui răspuns la interpelarea deputatului ieșean Silviu Macovei este că se are în vedere reintroducerea curselor TAROM de pe aeroportul din Iași simultan cu consolidarea poziției de piață prin deschiderea chiar de noi rute.
Vizavi de răspunsul ministerului (vezi imaginea de mai sus), deputatul PSD Silviu Macovei a afirmat că „am apreciat faptul că ministrul transporturilor s-a mobilizat imediat! La o săptămână după depunerea interpelării, directorul TAROM a fost convocat de primul ministru și de ministrul de resort! Răspunsul oficial la interpelare este unul menit să clarifice multe lucruri și mă declar foarte mulțumit! Însă, lucrurile pentru revigorarea TAROM nu trebuie să se oprească aici și voi urmări cu atenție acest subiect în continuare!”.
Reamintim că în 22 martie, deputatul ieșean Silviu Macovei a adresat o interpelare către ministrul Alexandru Răzvan Cuc prin care solicita clarificări vizavi de retragerea de către TAROM a unor curse profitabile de pe aeroportul din Iași. Totodată, parlamentarul PSD se întreba dacă nu există suspiciuni de management deficitar intenționat în dauna companiei aeriene de stat și în favoarea unor companii particulare.

Comments are closed.