Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a preluat preşidenţia unei Comisii la nivel european!

Județul Iași deține pentru următorii doi ani președinția Comisiei de Investiții, Afaceri și IMM-URI din cadrul Comitetului de Dezvoltare Economică și Regională al AER în Cadrul Asociației Europene a Regiunilor (AER)

„După succesul Iașului în plan politic prin plasarea pe listele candidaților la alegerile europarlamentare a deputatului ieșean Tudor Ciuhodaru pe un loc eligibil, acum înregistrăm o reușită și pe plan administrativ.

În aceste zile la Orebro, în Suedia, se desfășoară plenara de primăvară a AER, eveniment la care particip în calitate de președinte al Consiliului Județean.

Am fost ales Președinte al Comisiei de Investiții, Afaceri și IMM-URI din cadrul Comitetului de Dezvoltare Economică și Regională al AER , cu sediul la Bruxelles. Aceasta funcție va fi deținută de județul nostru timp de doi ani.

Am onoarea să îl înlocuiesc pe Jean Luc Vanraes, un celebru politician belgian care s-a impus la nivel european prin ideile progresiste de dezvoltare a regiunilor. Misiunea noastră nu va fi una simplă. Va trebui să identificăm și să promovăm parteneriate puternice între administrațiile regionale și principalii actori economici ai acestora. Suntem în contextul prezidării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene și acest lucru trebuie să ne responsabilizeze.” a declarat Maricel Popa.

În cadrul discuțiilor au fost dezbătuți trei dintre indicatorii Strategiei Europene de Dezvoltare 2030: hrană, inovare și sănătate.

Calitatea de membru al AER este o oportunitate pentru fiecare dintre regiuni, mai ales pentru cele din țările est-europene, unul dintre marile beneficii fiind schimbul de experiență și acumularea de informații în ceea ce privește strategiile de dezvoltare pe termen mediu și lung pe care fiecare dintre parteneri trebuie să le configureze în acord cu strategia europeană privind sustenabilitatea.

Comments are closed.