Maricel Popa: Iașul este în fața Clujului și a Craiovei în ceea ce privește demersurile pentru construirea Spitalului Regional de Urgență

Maricel Popa: Iașul este în fața Clujului și a Craiovei în ceea ce privește demersurile pentru construirea Spitalului Regional de Urgență. Intenționăm să reluăm cursele către Cluj și Timișoara și de aceea am discutat ieri cu ministrul Transporturilor și am găsit susținere. Se va implica în ceea ce privește operarea de către compania Tarom a acestor curse. De altfel am stabilit deja pentru zilele următoare o întâlnire cu reprezentanții companiei.

Președintele Consiliului Județean Iași a luat parte ieri la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

În cadrul discuțiilor, s-a ridicat problema celor trei spitale regionale de urgență, premierul solicitând implicarea președinților Consiliilor Județene în urgentarea realizării documentațiilor.
“Ni s-a cerut ca acolo unde este necesar, să intervenim pentru ca toată documentația să poată fi depusă cât mai repede la Comisia Europeană pentru finanțare. Am prezentat care este stadiul la Iași și am constatat că suntem cel mai avansat județ din acest punct de vedere. Sperăm ca primăria să finalizeze cât mai repede Planul Urbanistic Zonal. Deja am avut mai multe întâlniri cu instituțiile implicate și am reușit scurtarea termenelor și eliberarea majorității avizelor. Am creionat și proiectele pentru utilitățile publice și modul de acces la amplasament. Am adus în atenția prim-ministrului și alte obiective pe care intenționăm sa le realizăm la Iași.
Sistemul de management integrat al deșeurilor este unul dintre proiectele care trebuie finalizate cât mai repede, în acest sens, am avut astăzi discuții cu Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a dat asigurări cu privire la realizarea secției de arși și dotarea spitalelor cu aparatură medicală performantă.

O altă întâlnire importantă a fost cea legată de Aeroportul Internațional Iași. Trebuie să ne concentrăm pe dezvoltarea aeroportului și creșterea numărului de curse aeriene pe Aeroportul Iași. Intenționăm să reluăm cursele către Cluj și Timișoara și de aceea am discutat astăzi cu ministrul Transporturilor și am găsit susținere. Se va implica în ceea ce privește operarea de către compania Tarom a acestor curse. De altfel am stabilit deja pentru zilele următoare o întâlnire cu reprezentanții companiei.
Totodată, am convenit cu ministrul transporturilor că este necesară implicarea reprezentanților regiunii noastre atât în dezvoltarea aeroportului de la Iași cât și a infrastructurii rutiere. Toate acestea cer efort și implicare” a declarant Maricel Popa.

Comments are closed.