Lucrările de modernizare a drumului Movileni-Potângeni aproape de finalizare

Primăria Movileni este aproape de a finaliza lucrările de modernizare a drumului care face legătura dintre satele Movileni și Potângeni. Se lucrează acum la finalizarea rigolelor, a podurilor și podețelor pentru cei 5.5 km de drum comunal. Proiectul se desfașoară în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) etapa I, având o valoare de 7.1 milioane lei.

„Am finalizat asfaltarea celor 5,5 km la sfârșitul anului trecut și acum suntem aproape de a termina rigolele, podurile și podețele. Podurile sunt prevăzute a fi realizate pentru fiecare gospodărie în parte. În această săptămână vom finaliza și lucrarea de la halta Biserica Larga Jijia. Am ținut cont de solicitările oamenilor, care până acum erau nevoiți să parcurgă din centrul satului aproximativ 2 km până la vechea haltă” a declarat Mihai Plumbu, primarul comunei Movileni.

În total, prin PNDL 1 comuna Movileni a beneficiat de fonduri în valoare de 8.7 milioane lei.Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa 2 (2017-2020) comunei Movileni i-a fost alocată suma de 18.8 milioane lei pentru următoarele investiții: reabilitare și modernizare Școala Primară Iepureni, corpurile A și B cu o valoare de 1.2 milioane lei, reabilitare și extindere Grădinița cu program normal Movileni cu o valoare de 0.6 milioane lei, reabilitare și extindere Școala Gimnazială Larga-Jijia, corpurile A și B cu o valoare de 1.3 milioane lei și extindere rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare cu o valoare de 15.6 milioane lei.

Comments are closed.