Liviu Dragnea pune tunurile pe Klaus Iohannis: „E fără precedent într-un stat NATO. România nu are șef al Armatei pentru că nu vrea Iohannis.”

Liviu Dragnea a declarat că din cauza lui Klaus Iohannis ţara noastră nu are şef al Statului Major al Apărării, ceea ce este fără precedent într-un stat NATO, precizând că președintele face aceste lucruri pentru a obține un nou mandat la Cotroceni.
„România nu are șef al Armatei pentru că nu vrea Iohannis. E ceva fără precedent într-un stat NATO. De ce face asta? Ca să capete un nou mandat și să scape de relele pe care le-a făcut. (...) Singurul partid care poate apăra interesele României care se poate bate cu oricine pentru această țară e PSD”, a declarat Liviu Dragnea.
Reacția liderului PSD vine în contextul în care Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.
Totodată, MApN a cerut în instanță decretului semnat de Iohannis, iar magistrații l-au suspendat până la soluționarea dosarului. În acest moment, Statul Major al Apărării este condus de un locțiitor.

https://www.stiripesurse.ro

Comments are closed.