Lansarea candidaților în colegiul 4

Dragi colegi,

Astăzi, în faţa dumneavoastră ne regăsim cu toţii, echipa PSD. Este vorba despre echipa PSD, cu care împreună am muncit cot la cot în ultimii 20 de ani şi cu care împreună ne propunem să continuăm proiectele şi reformele începute în judetul Iasi.

Şi astăzi sunt mai convins ca niciodată de importanţa echipei politice a PSD Iasi. Reprezentăm o echipă care ştie să câştige alegeri. Şi a făcut-o de un număr de ani importanţi, si aici in colegiul 4, si in municipiul si judetul Iasi, atât la nivelul alegerilor locale si judetene cât şi la nivelul alegerilor parlamentare. Şi o va face în continuare.

Suntem o echipă care promovează criteriul competenţei şi integrităţii. Am incercat intotdeauna sa fiu alaturi de primarii din aceasta zona si prin intermediul lor, alaturi de oamenii de aici. In mine veti gasi mereu un partener de dialog si un prieten de incredere.

Este momentul să fim mai uniţi ca niciodată. Şi, dincolo de ce înseamnă proiectul politic, viziunea pe care o împărtăşim şi soluţiile economice, cred că ne uneşte în primul rând încrederea în viitorul judetului Iasi. Şi cred sincer că această echipă, pe care o reprezint, are ca obiectiv principal dezvoltarea judetului Iasi.

Nu trebuie şi nu vom promite minuni în timpul campaniei electorale. Vom fi corecţi şi oneşti şi le vom spune cetăţenilor ce dorim să facem, ce vom face, cu transparenţă şi corectitudine, în beneficiul tuturor cetăţenilor. Nu doar în beneficiul unui grup de interese şi de putere.

In aceasta campanie nu este vorba despre noi cei care candidam, ci despre oameni. Sa nu uitam acest lucru. Avem o datorie pe care nu o putem sterge, nu o putem amana fata de pensionari. Sa nu uitam despre tinerii care pleaca la munca in stranatate pentru ca aici nu isi gasesc inca rostul. In aceasta campanie electorala este vorba si despre profesorii nostri carora trebuie sa le redam bucuria de a veni la scoala si de a indruma viitoarele generatii de tineri.

Impreuna am inceput aceasta munca si tot împreună vom continua activitatea şi după 5 iunie, dar cu sprijinul şi încrederea cetăţenilor. Pentru următorii 4 ani evident că avem priorităţi, avem proiecte pe care dorim să le continuăm.

Evident că locuitorii judetului Iasi sunt în aşteptarea rezolvării tuturor problemelor. Evident că şi noi ne dorim acest lucru, dar ştim cu toţii că problemele pot fi rezolvate pas cu pas, prin încredere reciprocă şi printr-o echipă puternică, care să asigure implementarea acestor proiecte.

Viziunea PSD Iasi este o viziune realista pentru 1.000.000 de oameni care asteapta sa traiasca mai bine, în conditii civilizate si în siguranta. Pâna acum am concretizat toate proiectele importante pe care le-am propus iesenilor. Marile proiecte ale Iasului trebuie sa continue.

Am modernizat Aeroportul Iasi, suntem campioni regionali la accesarea fondurilor europene în valoare de sute de milioane de euro.

Avem planuri inteligente pentru a dezvolta infrastructura judeteana de comunicatii si transport, pentru a face din judetul nostru o destinatie culturala si turistica de nivel european.

PSD Iasi a adoptat în Consiliul Judetean o viziune noua si unitara care sa accelereze procesul de modernizare a drumurilor din judetul Iasi. Am optimizat masterplanul drumurilor judetene si comunale, creând astfel o proiectie pâna în anul 2020. Stim acum sa generam prioritatile. Pentru anul 2016, avem un disponibil de peste 50 milioane euro care se vor transforma în asfalt. Pâna în 2020, vom asfalta 250 kilometri de drumuri din judet.

Suntem pe cale sa devenim primul judet din tara cu apa si canalizare în toate localitatile rurale.

Stim, împreuna cu întreaga comunitate ieseana, cât este de necesara construirea Autostrazii Iasi - Tg. Mures pentru a atrage investitori si a iesi din izolarea economica. Pentru PSD Iasi, autostrada este o prioritate nationala de grad zero.

În ultimii patru ani, Consiliul Judetean,  prin votul majoritar al consilierilor PSD Iasi, a investit masiv în sistemul de sanatate, finalizând investitii importante si demarând altele noi. Cu zeci de milioane de lei, fonduri nerambursabile, am transformat radical si în premiera absoluta spitalele din subordinea CJ Iasi, ridicând astfel calitatea serviciilor medicale oferite. Alte zeci de milioane de lei vor fi alocate în continuare pentru a ridica standardele si performantele.

Totodata, construirea Spitalului Regional de Urgente va consolida statutul Iasului de Pol de Sanatate Regional.

PSD Iasi a militat în Consiliul Judetean pentru sustinerea activitatilor agricole locale. Astfel, în mandatul 2012 – 2016, agricultorii din Iasi au fost sprijiniti atât prin oferirea de consultanta de specialitate, cât si prin implementarea unor proiecte concrete (parcul agricol de la Letcani, Registrul Agricol în format electronic). În perioada imediat urmatoare, intentionam sa înfiintam un cluster agricol care sa promoveze interesele producatorilor si procesatorilor ieseni.

PSD Iasi îsi îndreapta atentia spre categoriile defavorizate de populatie, dezvoltând si aplicând consecvent o politica sociala de asistenta si protectie pe temeiul respectului fata de viata si demnitatea persoanei. Persoanele cu dizabilitati, fie minore, fie adulte, tinerii care parasesc sistemul de protectie sociala, tinerii si adultii vulnerabili pe piata muncii, cât si persoanele vârstnice reprezinta oameni care au nevoie de ajutorul nostru concret. Suntem alaturi de ei.

Vă rog să mergeţi în organizaţiile din care faceţi parte şi să spuneţi foarte clar că numai cu o mobilizare totală a forţelor putem câştiga această campanie!

Vreau să închei spunând că împreună cu colegii candidaţi vom face campanie electorală, ne vom întâlni cu cetăţenii şi le vom spune ce dorim să facem pentru interesul judetului Iasi, al cetăţenilor.

Vreau să le urez colegelor şi colegilor mult succes. Sunt convins că PSD va câştiga aceste alegeri importante, atât  la nivel local, cât şi la nivelul judetului Iasi.

Va multumesc!

Lansarea candidaților în colegiul 4

Lansarea candidaților în colegiul 4

Lansarea candidaților în colegiul 4

Lansarea candidaților în colegiul 4

Comments are closed.