Ionut Cimpeanu a participat la reuniunea grupului de lucru privind Clima, Investițiile și Dezvoltarea

O delegație a Ministerului Mediului condusă de secretarul de stat, ieșeanul Ionut Cimpeanu, a participat în perioada 05-06 februarie 2018, la cea de-a 11-a reuniune a grupului de lucru privind Clima, Investițiile și Dezvoltarea (WPCID) în cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), la Paris în Franța.
Temele discutate în cadrul reuniunii au abordat problematici privind adaptarea la schimbări climatice, respectiv prezentarea primul draft a analizei comparative a răspunsurilor țărilor membre OECD la riscul produs de creșterea nivelului mării, programul de lucru privind atenuarea schimbărilor climatice, ecosisteme și alimentație, indicatori pentru detectarea și coordonarea acțiunii climatice dar și proiectele de producere a energiei în concordanță cu tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon.Participanții au discutat și despre politici și bariere ale decarbonizării în sectorul energiei electrice și proiecte de infrastructură .
Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) a luat ființă oficial la 30 septembrie 1961, data la care convenția a intrat în vigoare.
Astăzi, cele 35 de țări membre OECD acoperă toate continentele, de la America de Nord și de Sud până la Europa și Asia-Pacific. Acestea includ multe dintre cele mai avansate țări ale lumii, dar și țări emergente precum Mexic, Chile și Turcia.

Comments are closed.