Ieşeanul Nicolae Hurduc prezidează reuniunea informală a miniştrilor Cercetării şi Inovării din statele membre ale Uniunii Europene

Delegaţia oficialilor europeni, condusă de comisarul european pentru cercetare, știință şi inovare, Carlos Moedas, este  însoţită de ministrul cercetării şi inovării din România, Nicolae Hurduc, precum şi de rectorul Universitatii Politehnice din Bucureşti, Mihnea Costoiu.

Reuniunea a debutat, ieri, cu o vizită la Universitatea Politehnică din Bucureşti. Astăzi, în cea de-a doua zi a reuniunii, miniștrii se vor întâlni la Palatul Parlamentului pentru a dezbate, în cadrul a două sesiuni, teme aflate pe agenda de priorități în cercetare- dezvoltare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Prima sesiune va fi dedicată identificării unor măsuri de creștere şi extindere a excelenței științifice la nivelul Uniunii Europene.

Cea de-a doua sesiune va fi dedicată cooperării ştiinţifice la nivelul bazinului Marii Negre şi a modalităților în care vom putea creşte gradul de valorificare a potențialului de colaborare științifică în această zonă.

Reuniunea informală a miniștrilor cercetării şi inovării din statele membre ale Uniunii Europene are loc în contextul exercitării de către România a Președinției la Consiliul Uniunii Europene.

Comments are closed.