Drumuri modernizate în satele Dumbrăviţa şi Rediu, din comuna Ruginoasa

Principalele străzi care tranzitează cele două localități vor fi asfaltate până la sfârşitul acestui an. La Dumbrăvița stratul de asfalt a început să fie turnat de ieri dimineață. Angajații firmei care a câștigat licitația au pornit lucrările pentru modernizarea a 2,9 kilometri de drum comunal.
"În sfârşit acest drum va fi asfaltat, deja au început lucrările de asfaltare. Oamenii, spre bucuria lor, au scăpat de praf şi de toată poluarea care se face" a declarat Danut Nechifor, primarul comunei Ruginoasa.

După lucrările de asfaltare urmează execuția șanțurilor. "Acest drum este finanţat prin ordonanţa 28 prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Săptămâna asta în mod sigur cred că va fi asfaltat întreg drumul, urmează o lucrare care e mai de durată: şanţurile betonate pe o parte şi pe alta a drumului de la cei 600 metri existenţi până la cota cea din deal", mai spune edilul local.

Concomitent cu aceste lucrări, în satul Rediu urmează ca drumul principal să intre în faza de piertruire, etapă premergătoare turnării covorului asfaltic. "Un alt drum la care au început lucrările este drumul principal al satului Rediu. El a fost finanţat tot prin ordonanţa 28, de la Guvern. Suntem bucuroşi că am demarat şi aici lucrările. Drumul a fost trasat, de miercuri începe pietruirea şi pregătirea stratului pentru asfaltare", a mai adăugat Dănuţ Nechifor.

În satul Rediu se va turna asfalt pe un drum a cărui lungime este de 5,4 kilometri. Menționăm faptul că în această localitate este rezolvată problema canalizării stradale, fiind necesare investiții în sistemul de alimentare cu apă.

Comments are closed.