Doi ieşeni vor face parte din guvernul Dăncilă!

În urma şedinţei Comitetului Executiv Naţional de astăzi au fost stabilite propunerile PSD care vor face parte din guvernul Dăncilă. Astfel, doi ieşeni, Tudorel Toader şi social-democratul Bogdan Cojocaru, preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret al PSD vor face parte din guvernul condus de Viorica Dăncilă. Tudorel Toader îşi va continua activitatea la Ministerul Justiţiei, iar Bogdan Cojocaru va prelua Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

„Mă bucură faptul că doamna Viorica Dăncilă a acordat o atenţie sporită Iaşului şi Moldovei. Toţi liderii din această regiune am dat dovadă de unitate şi sprijin reciproc. Şase dintre ministerele cele mai importante vor fi conduse de miniştri propuşi de organizaţiile din zona Moldovei (Ana Birchall  - viceprim-ministru pentru implementarea Parteneriatelor Strategice, susţinută de PSD Vaslui, Valentin Popa la Ministerul Educaţiei Naţionale, susţinut de PSD Suceava, Daniel Andruşcă la Ministerul Economiei, susţinut de PSD Neamţ, Lucian Şova la Ministerul Trasporturilor susţinut de PSD Bacău şi cei doi ieşeni de la Ministerul Justitiei şi Ministerul Comunicaţiilor sustinuţi de PSD Iaşi).

Cred că este cel mai echilibrat guvern propus de PSD din toate punctele de vedere. Şi mă refer aici la pregătirea profesională a celor care vor face parte din noul cabinet, dar şi la reprezentativitatea geografică.  Sunt şi nume noi, dar şi ministri din vechiul guvern. În ceea ce ne priveşte pe noi, ieşenii, l-am susţinut pe Tudorel Toader pentru că este un profesionist desăvârşit, iar munca sa de până acum la Ministerul Justiţiei a fost foarte eficientă, lucru apreciat, de altfel, de toţi colegii.  În acelaşi timp, pregătim şi viitorul, iar Bogdan Cojocaru este unul dintre tinerii social-democraţi care au pornit de jos şi merită şansa de a-şi demonstra la cel mai înalt nivel priceperea şi pregătirea profesională.

Sunt convins că noul cabinet va da o dimensiune europeană guvernării şi va continua realizarea programului de guvernare în forma discutată azi în Comitetul Executiv Naţional. Suntem obligaţi să ne respectăm angajamentele faţă de români. Vreau să îi asigur pe ieşeni că, şi pe mai departe, preocuparea mea va fi să aduc cât mai mulţi bani în judeţ. Până acum sunt 430 milioane de euro care se vor regăsi în proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere, spitalelor, construirea de şcoli şi grădiniţe, extinderea reţelelor de apă şi canalizare” a declarat Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

În acest moment Iaşul are doi miniştri, doi secretari de stat şi doi preşedinţi de agenţii naţionale cu rang de secretar de stat.

Parlamentul va fi  convocat în sesiune extraordinară, ast­fel încât luni, 29 ianuarie, să fie dat votul de învestitură pentru Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Doi ieşeni vor face parte din guvernul Dăncilă!

Comments are closed.