Deputatul PSD Iași Camelia Gavrilăși-a prezentat astăzi raportul de activitate parlamentară!

Parlamentarul de Iași este și președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din cadrul Camerei Deputaților.

Activitatea doamnei deputat a fost structurată în mod deosebit pentru îmbunățățirea condițiilor din școala românească și tot ce presupune aceasta, profesori, roluri și modele didactice dar și responsabilități ale societății vizavi de aceștia, problematica tinerilor și accesul lor pe piața muncii după absolvirea diferitelor forme de învățământ. A contribuit la reconfigurarea examenelor naționale în contextul unei noi legi a educației, urgența unui bacalaureat diferențiat și la monitorizarea traseului absolvenților, de la gimnaziu spre licee și școli profesionale, la finalizarea cursurilor liceale cu acces spre învățământul superior sau spre piața muncii.A susținut inițiativele și proiectele culturale majore ale județului Iași, a inițitat demersuri pentru finanțarea reabilitării Casei Beldiman, corpul B al Palatului Copiilor, monument de patrimoniu cu rol educațional multiplu pentru ieșeni, dar și la inițierea unui program național destinat bibliotecilor căminelor culturale din mediul rural.A participat la demersurile comune ale grupului parlamentar PSD Iași pentru realizarea Spitalului Regional de Urgențe, finalizarea șoselei de centură a municipiului Iași, susținerea coerentă și consecvența a proiectului major autostrada Iași-Târgu Mureș, derularea constantă și finanțarea adecvată a proiectelor de investiții din cadrul PNDL I și II.

Dintre proiectele de viitor amintim: promovarea unei noi legislații pentru educația timpurie și prevenirea părăsirii timpurii a școlii, susținerea excelenței în educație, legiferarea și adoptarea unor strategii pentru învățământul profesional și tehnic de tip dual, dar și sensibilizarea Guvernului asupra rolului și semnificațiilor orașului Iași – spațiu de cultură, educație, istorie în contextul pregătirii Centenarului Marii Uniri, 2018 .

De asemenea, deputatul Camelia Gavrilă va iniția un amplu program de internship – Școala politică Iași XXI – care va consta în acordarea de burse pentru tineri în vederea stimulării creativității și a implicării în viața publică, politică , administrativă a cetății.

Pe parcursul acestui prim an de mandat deputatul de Iași s-a făcut remarcat prin:

  • 45 de luări de cuvânt în Parlamentul României
  • 13 declarații politice
  • 14 propuneri legislative, dintre care 1 promulgată (Legea 153/2017, Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice)
  • 2 întrebări și interpelări
  • 1 moțiune

Maricel Popa, președintele PSD Iași, prezent la eveniment, s-a declarat mulțumit de activitatea doamnei deputat Gavrilă, anunțând susținerea pentru toți parlamentarii de Iasi care sunt preocupați de rezolvarea problemelor din comunitatea pe care o reprezintă.

„Apreciez în mod deosebit declarațiile politice ale doamnei deputat cu privire la problema examenelor naţionale, cercetare, sprijinului acordat copiilor şi tinerilor din mediul rural pentru continuarea studiilor liceale şi profesionale. O felicit pentru modul în care a înțeles să ne reprezinte și să se implice în proiectele legislative așa încât, la finalul mandatului, să privească înapoi cu mândrie. Totodată vreau să o asigur de întregul nostru sprijin, atât al instituției administrative pe care o reprezint, cât și din partea organizației județene a PSD” a punctat Maricel Popa.

Deputatul PSD Iași Camelia Gavrilăși-a prezentat astăzi raportul de activitate parlamentară!

Deputatul PSD Iași Camelia Gavrilăși-a prezentat astăzi raportul de activitate parlamentară!

Comments are closed.