Deputații ieșeni ai PSD au votat un nou proiect de lege

Deputații ieșeni ai PSD au votat proiectul de lege care prevede că trecerile la același nivel cu calea ferată ale drumurilor internaționale “E”, precum și ale drumurilor naționale care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere vor fi prevăzute cu bariere sau semibariere realizate de către administratorul căii ferate.

“Trecerile la același nivel cu calea ferată ale tuturor drumurilor internaționale “E”, precum și ale drumurilor naționale care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere vor fi prevăzute cu bariere sau semibariere realizate de către administratorul căii ferate, cu avizul administratorului drumului și al poliției rutiere”, se arată în acest proiect. Încălcarea acestei prevederi se sancționează cu amendă de la 50.000 de lei la 250.000 de lei, aplicată administratorului căii ferate.

Un alt articol al proiectului precizează că administratorul căii ferate este obligat să asigure vizibilitatea trecerilor la același nivel cu calea ferată prin curățarea vegetației pe o rază de 150 de metri măsurată din intersecție. Încălcarea acestei prevederi se sancționează cu amendă de la 30.000 de lei la 150.000 de lei, aplicată administratorului căii ferate.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Comments are closed.