Cristian Stanciu: „Actualul sistem de vot este în beneficiul unei administraţii mai eficiente”

sursa: ziarulevenimentul.ro

Cristian Stanciu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi, vorbeşte despre scandalul cu iz penal care a zguduit din temelii instituţia judeţeană în actualul mandat şi despre efectele pe care le-au avut „mascaţii” asupra activităţii angajaţilor • social-democratul este de părere că ultimii patru ani au fost rodnici pentru judeţ, ajungându-se la consens politic pe mai multe proiecte majore de investiţii, amintind aici Masterplanul de drumuri judeţene, modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi şi Masterplanul de apă şi canalizare • vicepreşedintele pesediştilor ieşeni aduce în discuţie şi noile modificări ale legii electorale, ce prevăd ca şeful judeţului să fie stabilit, prin vot secret, de consilieri

 - La sfârşit de mandat, care sunt principalele proiecte ale judeţului pe care consilierii le pot încadra la secţiunea „reuşite”? Dar la secţiunea „investiţii neinspirate”?

- Consider ca cea mai mare reuşită a acestui mandat o constituie consensul politic de care s-a putut da dovadă atunci când a fost vorba de marile proiecte de dezvoltare a judeţului. Plecând de la acest principiu, rezultatele nu au întârziat să apară. Modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi, Masterplanul drumurilor judeţene şi optimizarea acestuia, Masterplanul reţelei de apă şi canalizare din judeţul Iaşi sau Sistemul de Management Integral al Deşeurilor sunt câteva dintre proiectele care s-au concretizat în acest mandat şi care au fost susţinute de către toate partidele politice şi în special de către majoritatea PSD din Consiliul Judeţean, al cărei vot a fost hotărâtor. La capitolul nerealizări pot exemplifica situaţia Centrului Expoziţional Moldova, dar şi a Parcului Ştiinţific şi Tehnologic Tehnopolis care, deşi sunt obiective noi, în care s-au investit aproximativ 20 milioane de euro, nu sunt utilizate în mod eficient şi nu-şi realizează la capacitate maximă funcţiile pentru care au fost concepute. Sper ca în următorul mandat să dam eficienţa necesară acestor investiţii prin identificarea de soluţii în concordanţă cu cerinţele actuale ale economiei de piaţă.

citiți articolul integral în ziarulevenimentul.ro

Comments are closed.