Continuă modernizarea drumurilor judeţene!

S-au reluat lucrările pe DJ281 C, intersecție DN 28A (Blăgești) - Todirești - Coasta Măgurii – Cotnari - DN 28B (Cotnari). După stabilizarea terenului, prin procedeul de reciclare a vechii structuri și îmbunătățirea acestuia cu ciment, s-a așternut stratul balast, iar acum se finalizează lucrările la poduri și podețe. Pe lângă reabilitarea celor 25 de kilometri, constructorul va amenaja și 7400 de metri pătrați de trotuare, va face căi de acces către proprietăți și va moderniza cele șase stații de autobuz aflate pe acest drum. Investiția de 44 milioane de lei este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.
Se lucrează şi la DJ 280 B Târgu Frumos-Cucuteni. Stratul vechi de asfalt a fost frezat, au fost montate toate podețele prevăzute în proiect. În curs de amenajare sunt acum casetele de lărgire a drumului. Constructorul trebuie să paveze 2900 de metri pătrați de trotuare și să monteze 1300 de metri liniari de parapet metalic. După finalizarea lucrărilor, va fi refăcută semnalizarea rutieră. În total, vor fi modernizați 9,2 kilometri, investiția fiind de 11,7 milioane de lei.
De asemenea, drumarii mai intervin pe DJ 207M: ieşire Al.I. Cuza – intrare Kogălniceni (DJ 208G), pe o lungime de 1,2 km precum și pe DJ 281: Spinoasa -Belcești.
În plin proces de modernizare este și drumul județean 248A: intersecție DC 73 Griești- limită județul Vaslui. Acest proiect a fost realizat în proporție de 95 la sută. Constructorul a încheiat lucrările de asfaltare încă de toamna trecută. Au fost montate până acum și cele 12 podețe, lucrându-se în prezent la șanțuri și acostamente. Vor fi montate indicatoare rutiere noi și vor fi refăcute marcajele. DJ 248A va fi modernizat pe o lungime de 2,6 kilometri, valoarea contractului fiind de 2,9 milioane de lei cu TVA. Termenul de execuție este de șase luni, iar garanția lucrărilor va fi de trei ani. Fondurile necesare au fost asigurate de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. Până la sfârșitul lunii aprilie va fi realizată recepția acestui drum.
“Abordăm cu toată responsabilitatea proiectele care vizează reabilitarea infrastructurii rutiere de pe raza județului Iași, acestea fiind o prioritate pentru echipa din cadrul Consiliului Județean Iași și a Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor. Sunt mulțumit de ceea ce am văzut pe teren, constructorii își fac treaba cu responsabilitate, nu vorbim doar de reparații, ci de lucrări cât se poate de ample, de refaceri de poduri. Voi reveni frecvent pe teren alături de echipa de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor ca să mă asigur că nu va mai trece mult timp până când va fi turnat și stratul de asfalt pe aceste drumuri. Să nu uităm că Iașul are una dintre cele mai mari rețele de drumuri județene din țară, așa că și responsabilitatea noastră este pe măsură!” a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Iaşi.

Continuă modernizarea drumurilor judeţene!

Continuă modernizarea drumurilor judeţene!

Continuă modernizarea drumurilor judeţene!

Continuă modernizarea drumurilor judeţene!

Continuă modernizarea drumurilor judeţene!

Continuă modernizarea drumurilor judeţene!

Comments are closed.