Consiliul Judeţean Iaşi a atras în acest an 112 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii rutiere

Consiliul Judeţean Iaşi a atras în acest an 112 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii rutiere, urmând să fie reabilitați aproximativ 200 de km de drumuri județene.
Maricel Popa a semnat, ieri, la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, alte trei contracte pentru reabilitarea și modernizarea a 47 de kilometri de drumuri județene.
Proiectele care primesc astfel finanțare sunt:
DJ 246 limită județ Vaslui–Tufeștii de Sus- Scânteia- intersecție DJ 248- Șcheia- Drăgușeni- Ipatele-Țibănești, tronsonul având o lungime de 36 de kilometri.
DJ 280 B Târgu Frumos- Cucuteni, tronsonul având o lungime de 9,2 kilometri.
DJ 281 Spinoasa- Belcești, tronsonul având o lungime de 1,3 kilometri.
Valoarea celor trei proiecte semnate astăzi este de 86.289.214 lei, adică aproximativ 19 milioane de euro.

„Am afirmat în nenumărate rânduri că modernizarea infrastructurii rutiere este una dintre prioritățile pe care le am în calitate de președinte al Consiliului Județean, iar atragerea acestor fonduri care vor fi investite în următorii ani, în județul nostru, confirmă acest lucru. Am semnat în acest an contracte de finanțare a căror valoare este de 112 milioane de euro și vom putea astfel moderniza aproximativ 200 de kilometri de drumuri județene.

Reamintesc faptul că, la finalul lunii octombrie, am semnat alte patru contracte pentru modernizarea a 47 de kilometri de drumuri județene, finanțarea primită de județul Iași fiind de peste 20 de milioane de euro.

Tot în a doua jumătate a acestui an a fost semnată, la Iași, cea mai importantă investiție pentru infrastructura rutieră din fonduri europene din Moldova, Axa Rutieră Strategică 1 Iași-Suceava. Proiectul cu o valoare de 73 de milioane de euro prevede modernizarea a 170 de kilometri de drum județean.”

Comments are closed.