Calendarul programului România Start-Up Nation!

Înscrierea în program se va face electronic, iar aplicațiile vor începe din luna mai a acestui an, fiind deschise timp de o lună (până în iunie 2017). Eligibilitatea startup-urilor și a planurilor de afaceri va fi verificată în perioada mai – iulie 2017, iar contractele vor fi semnate între lunile iunie – august 2017.

Programul este sustinut și de senatorul PSD Iaşi Doru Adrian Panescu.
«Proiectul „Start-up Nation România” a fost în campania electorală, ca şi atunci când a fost discutat în Parlament şi este şi acum, conform reacţiilor primite în ultima vreme de la întreprinzători, printre cele mai apreciate ale programului de guvernare al PSD. Programul Start-up Nation România va putea însemna o încurajare a creativităţii, a valorificării cercetării şi a potenţialului de creştere economică a României. România nu trebuie să fie doar o ţară în care se asamblează produse proiectate în exterior sau, în cazul zonei IT, în care se scrie cod pentru sisteme software proiectate în alte ţări, ci una în care se valorifică potenţialul creativ pe care îl au inginerii români. Prin sprijinirea companiilor care creează, care inovează, putem progresa, apropiindu-ne de ţările dezvoltate» susţine Doru Adrian Panescu, senator PSD Iaşi.

„Start-Up Nation România” este un program prin care statul român vrea să ajute antreprenorii să-și deschidă firme și să promoveze antreprenoriatul. Proiectul Start-Up Nation vrea să finanțeze 10.000 de business-uri noi cu până la 44.000 de euro.

În proiect sunt eligibile firmele înființate după 30 ianuarie 2017, iar acestea pot participa o singură dată. Domeniile de activitate care vor primi cel mai mare număr de puncte vor fi IT, producție, industriile creative (sănătate și educație), serviciile și comerțul.

Comments are closed.