Autostrada Ungheni – Iași – Tg. Neamț a fost pusă de Guvern pe lista de finanțare!

Vicepremierul Viorel Ştefan a anunţat prima listă cu proiecte strategice, estimate la 15-20 miliarde de euro, care vor fi demarate pe noua legislaţie a parteneriatului public privat, în contextul în care guvernul vrea să vină cu un model nou de dezvoltare economică, axat pe investiţii.

Pe această listă se regăseșteși autostrada Ungheni – Iași – Tg. Neamț, care intră la finanțare prin parteneriat public-privat. Celelate două tronsoane de autostrăzi finanțate sunt Autostrada București-Craiova-Calafat-Drobeta TurnuSeverinLugojși Autostrada Ploiești – Râșnov.
„Am susținut în permanență acest proiect și împreună cu ceilalți lideri din regiune am reușit să convingem guvernul despre necesitatea acestei investiții pentru zona Moldovei. Sperăm ca prin modificarea Legii parteneriatului public-privat, cât mai multe investiții de acest gen să își găsească finanțarea și finalitatea” a punctat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Autostrada Tg. Neamț– Iași –Ungheniva avea o lungime de 100 km plus pod peste Prut în regim de autostradă. Acest tronson este parte a Coridorului V, inclus în Masterplanul de Transport ce asigură legătura Moldovei cu Transilvaniași Europa, conectarea la sectoare de autostradă aflate în implementare și asigură legătura cu Chișinău și Republica Moldova.

Comments are closed.