9,7 milioane euro bani europeni pentru integrarea tinerilor pe piaţa muncii!

Guvernul PSD oferă soluții pentru stoparea plecării tinerilor din țară și integrarea acestora pe piața muncii din România - 9,7 milioane euro bani europeni pentru integrarea tinerilor pe piaţa muncii!
Ministerul Fondurilor Europene, impreuna cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă au semnat contractele de finanţare pentru 3 proiecte care vizează integrarea tinerilor şomeri pe piaţa muncii. Acestea au o valoare totală de aprox. 9,7 milioane euro şi sunt finanţate prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 (POCU).

Pentru regiunea Bucureşti Ilfov, contractul de finanţare are o valoare de 1,3 mil. euro, iar pentru celelalte regiuni de dezvoltare valoarea este de 8,4 mil. euro.
Două dintre proiecte vizează schemele naţionale de ucenicie şi stagii şi oferă sprijin financiar nerambursabil angajatorilor care organizează programe de ucenicie la locul de muncă şi/sau stagii pentru absolvenţii de învăţământ superior.
Cel de-a treilea proiect, având o valoare de 460.000 euro, vizează activarea tinerilor NEETs (Not in Education, Employment or Training /care nu sunt înscrişi într-un program de educaţie, ocupare sau formare profesională). Concret, prin acordarea unei prime de activare, se urmăreşte stimularea ocupării în rândul tinerilor.

Comments are closed.