10 octombrie – Ziua națională a produselor agroalimentare românești!

Decretul pentru promulgarea Legii privind instituirea datei de 10 octombrie ca Zi naţională a produselor agroalimentare româneşti a fost semnat ieri de către Președintele Romaniei.

Scopul acestei Legi este de îmbunătățirea statutului producătorului roman, de încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone și tradiționale, precum și încurajarea producţiei agricole naţionale pentru consumatorii români şi pentru cei ce deţin spaţii de vânzare.

Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti poate fi organizată de către autorităţile publice centrale şi locale şi de celelalte instituţii ale statului, de către societatea civilă şi persone fizice şi juridice, prin organizarea şi/sau participarea la programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau ştiinţific, consacrate promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării încrederii consumatorului, potrivit legii.

Proiectul de Lege 187/2017 privind instituirea „Zilei de 10 octombrie – Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti” a fost aprobată  în plenul Camerei Deputaților, cu 266 de voturi pentru și doar 3 abțineri.

Comments are closed.