Comunicat de presă, 5 martie 2018

Organizația Județeană Iași a PSD condamnă acțiunile care au condus la vandalizarea panoului din fața sediului partidului. Considerăm ca Iașul este un oraș al culturii și al educației prin excelență și trebuie să ieșim în evidență prin aceste lucruri și nu prin fapte reprobabile, comise de persoane certate cu legea și bunul simț. Ne vom adresa organelor abilitate pentru prinderea și sancționarea celor vinovați.

Totodată, tragem un semnal de alarmă. Este pentru a doua oară într-un an când un astfel de incident grav, o astfel de manifestare violentă se petrece,de această dată în mijlocul zilei, pe pietonalul Ștefan cel Mare, după ce, la sfârșitul anului trecut, un autoturism condus de un șofer teribilist a traversat în plină viteză esplanada.

Motivat de aceste lucruri nu putem să nu ne întrebăm, domnule primar: Mai este sigur pietonalul Ștefan cel Mare?  Mai este esplanada locul în care ar trebui să venim la sfârșit de săptămână cu copiii și nepoții pentru a ne plimba? Sau acest loc începe să devină un teatru de razbunări și frustrări al unor persoane care pun în pericol viața întregii comunități.

Nici în primul caz, nici acum nu am sesizat prezența reprezentanților Poliției Locale. Este de datoria lor să fie în aceste zone populate și în care sunt atât de multe obiective istorice și culturale.

Refuzăm să credem că acest fapt se datorează și acțiunilor și instigărilor dumneavoastră anti-PSD din ultimul an. Sperăm ca acesta să nu fie rezultatul lipsei dumneavoastra de maturitate politică și a dorinței de a fi în permanență în conflict cu cineva.

Am primit cu multă responsabilitate, domnule primar, afirmațiile dumneavoastră, prin care ne atentionați în urmă cu aproximativ două săptămâni cădacă instituțiile abilitate nu reacționează imediat la astfel de abuzuri, atunci mâine vom asista la o explozie de infracționalitate ce va fi tot mai greu de stăvilit. Așteptăm reacția promptă și rapidă a Poliției Locale și în acest caz.

Concluzionând, vă invităm, domnule general, să vă puneți soldații la treabă! Să nu permiteți ca Iașul să devină un oraș al infracționalității și violenței. Și nu uitați acel principiu social-democrat pe care am încercat să vi-l insuflăm încă de la începuturile dumneavoastră în partid: „mai multe fapte și proiecte pentru bunăstarea ieșenilorși mai puține vorbe!”